România nu mai are nevoie de promisiuni, ci de un plan.

A avut nevoie de 30 de ani ca să înceapă. Dar a început. Iar zgomotul pe care îl auzi acum este efervescența revoluției schimbării, a democrației reale. O revoluție dusă de noi, de tine, și de și alți oameni sătui să mai aștepte, oameni care s-au confruntat cu tragedii mari sau nenumărate piedici mici puse continuu de statul român și au jurat să nu mai stea deoparte.

Până de curând, eram, la fel ca voi, preocupați doar de studii, carieră și familie, crezând că dacă suntem oameni buni cu cei din jur și cetățeni responsabili, care își plătesc taxele și impozitele este suficient, iar calitatea vieții noastre se va îmbunătăți. Consideram că aleșii în funcții publice sunt cei care trebuie să fie interesați de binele comunității, de alinierea ritmului de creștere al populației cu ritmul dezvoltării. Doar că aceștia sunt politicieni vechi, cu studii fantomă și puternic racordați la grupuri de interese, îndatorați până peste cap față de diverși și ușor șantajabili și manipulabili, care sar dintr-un partid în altul de frică să nu fie deconectați de la conducta de bani.

Ne-am dat seama că pentru a transforma Ilfovul în locul unde ne dorim cu toții să trăim, avem nevoie de oameni pentru care politica este despre a avea grijă de cei din jurul tău cu deschidere și transparență, cu integritate și responsabilitate. Am tot așteptat ca acești oameni să apară în politică ca să ne dăm seama că oamenii ăia suntem noi. Profesioniști, cu studii „pe bune” și cu experiență dovedită în mediul privat, unde primează rezultatele, nu „al cui ești” și „pe cine știi”.

Noi suntem USR PLUS Ilfov. Două echipe de oameni noi în politică care au ales să se alieze pentru un scop comun: acela de a spune stop hoției de la toate nivelurile. Pentru că am văzut cum hoția și corupția duc, de cele mai multe ori, la o reacție în lanț la finalul căreia cineva suferă sau moare. Am văzut asta în scandalul Hexipharma, la Colectiv, o vedem zilnic în spitalele unde intri să te tratezi și mori din cauza bacteriilor, o vedem zilnic în haosul din educație care răpește copiilor din medii defavorizate șansa de a-și depăși condiția prin educație.

În ultimii doi ani am muncit cot la cot, voluntar, pentru Misiunea 1 – să formăm o armată de oameni care va câștiga, încet, dar sigur, încrederea românilor, o armată care va fi piatra de temelie a trecerii României de la mentalitatea de învins la cea de luptător pentru demnitate, integritate, responsabilitate și bun simț. Avem deja o mini armată în Parlamentul European și o armată mai mare în consiliile locale din Ilfov și din toată țara. Deci Misiunea 1 a fost îndeplinită.

Misiunea 2 va fi creșterea armatei din Parlament. În ultimii 4 ani, colegii de la USR au luptat în fiecare zi pentru a schimba legile defecte și a-și concentra activitatea pe urgențele românilor, nu pe urgențele clanurilor de interese. Au fost puțini însă și forța lor limitată. Pe 6 decembrie avem însă șansa de a schimba raportul de forțe dintre hoți și oameni integri din parlament. Nu știm câți dintre noi vom reuși să ajungem în Parlament. Asta va depinde de cât de mult am reușit să te convingem că nu suntem toți la fel. Dar măcar unul dintre noi va fi acolo și, astfel, câștigători vom fi cu toții. 

Parlamentarii din Ilfov vor fi „portavocea” lucrurilor pentru care milităm fiecare dintre noi. Pentru că forța rezistenței și forța schimbării stă în puterea echipei și în împlinirea pe care o simți când e îndreptată o strâmbă, chiar dacă tu ești cel din culise care a contribuit activ, nu cel din lumina reflectoarelor.

Alianța USR PLUS propune românilor 40 de angajamente de guvernare, pe care le poți găsi la linkul din dreapta.

Din Parlament, reprezentanții Alianței USR PLUS pentru Ilfov vor vota și depune efort pentru unele angajamente prioritare, luând în considerare nevoile cele mai presante din județul nostru. Iată prioritățile pentru Ilfov:

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.