3. Infrastructură de mobilitate (drumuri, mijloace de transport) și infrastructură de utilități (apă curentă și canalizare)

Suntem în zona cu cea mai mare creștere demografică și cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor. Și cu toate acestea banii nu se văd în calitatea vieții noastre, pentru că nu au fost cheltuiți eficient de primării sau au fost risipiți pentru interesele proprii sau ale prietenilor. În județul limitrof capitalei, fiecare cetățean este afectat de lipsa condițiilor pentru un trai decent la el acasă, fie că vorbim de drumuri, transport, canalizare, apă.

Avem o uriașă problemă cu lipsa unor mecanisme de administrare a zonelor metropolitane, adică raza de 20-50 km din jurul marilor orașe. Existența unui număr mare de administrații locale autonome, cu funcții identice cu cele ale orașului din vecinătate, și funcționarea greoaie a mecanismelor de cooperare fac ca dezvoltarea urbanistică și teritorială să fie haotică, iar integrarea și coordonarea serviciilor publice esențiale să fie dificile sau chiar imposibile.

Măsurile de dezvoltare a cadrului pentru o zonă metropolitană vor permite atragerea de fonduri. Este evident că necesarul de finanțare nu poate fi acoperit din alocări făcute ca până acum, așa că propunem:

  • Atragerea de fonduri din Planul de Redresare („Recovery Fund”)
  • Creșterea alocării pentru autostrăzi din fondurile structurale 2021-2027 prin renegocieri bazate pe nevoile Ilfovului.
  • Creșterea semnificativă a fondurilor alocate de la bugetul de stat

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.