6. Antreprenoriat făra birocrație și acces ușor la finanțare

Ne dorim ca Ilfovul să devină un județ competitiv economic, deschis la concurență, inovare și investiții din fonduri europene. Antreprenoriatul este esența modelului nostru economic și este cea mai sustenabilă sursă pentru crearea de valoare în economie și societate.

O cultură antreprenorială autentică și performantă creează nu doar resurse și rezultate, ci dezvoltă oameni activi, autonomi, dar care știu importanța cooperării, și stimulează responsabilitatea.

Ne propunem o serie de măsuri pentru susținerea antreprenoriatului în Ilfov:

  • Eliminarea birocrației excesive: deschiderea firmei să poată fi făcută online, fără dosare cu șină și cozi la ghișee.
  • Stabilitate și predictibilitate fiscală – fără măriri de taxe și impozite.
  • Pachet transparent de facilitare a accesului la finanțare al antreprenorilor, care să ofere oportunități în funcție de stadiul afacerii (de la idee inițială la start-up la scale-up) și care să permită diversificarea surselor. Punerea în comun a resurselor din bani europeni cu cele din bani naționali și crearea unei interfețe unice pentru antreprenori, în care să prezentăm toate oportunitățile de finanțare existente, cu un sistem de inteligență artificială/automatizare (RPA) care să permită individualizarea ofertei pentru situația particulară a fiecărui antreprenor.
  • Dezvoltarea antreprenoriatului rural și susținerea dezvoltării rețelelor de comunități antreprenoriale rurale & food hubs prin servicii support dedicate (consiliere, finanțare etc.).
  • Dezvoltarea de rețele de socializare antreprenorială și comunități de afaceri de
    tip market-place.
  • Susținerea micilor producători prin sprijinirea formării de asociații agricole, cu măsuri de investiții dedicate exclusiv acestor forme de asociere și creșterea accesului la piețe și supermarketuri. Obiectivul „clasa de mijloc la sate” a fost asumat de Guvernul tehnocrat din 2016 și, ulterior, de USR în programul politic din 2016, susținerea asocierii și facilitării lanțului alimentar pe care sunt situați micii producători reprezentând pentru noi mereu o direcție importantă. 

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.