7. Eliminarea pensiilor speciale

Am luat la picior în ultimii 2 ani localitățile din Ilfov și am văzut câți oameni nedreptățiți sunt, cu o pensie de mizerie după o viață de muncă. Cu toții contribuim după aceleași reguli, dar nu toți primim după aceleași reguli. În 2018, cea mai mare pensie specială în plată a fost de 56.800 de lei pe lună. Pe baza contribuțiilor, însă, această pensie ar fi fost de 3.600 de lei. În 2020, România a cheltuit peste zece miliarde de lei doar cu pensiile speciale.

Deși vechea clasă politică afirmă că își dorește desființarea acestor pensii, ele au tot crescut și s-au adăugat noi categorii de pensionari speciali. Între 2016 și 2019, suma totală cheltuită de statul român pe pensii speciale a crescut cu 57%!

Noi ne asumăm drept angajament esențial reducerea pensiilor speciale pentru politicieni, angajații Parlamentului, primari, judecătorii și angajații Curții Constituționale, Avocatul Poporului, precum și pentru celelalte categorii de bugetari cu excepția: militarilor, polițiștilor și magistraților. În cazul acestora din urmă, pensia specială se plafonează la valoarea ultimului salariu brut (fără sporuri).

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.