Bogdan Grădinaru

Sunt locuitor al comunei Balotești – Ilfov, din anul 2012. Am 33 de ani, căsătorit din 2011 și tată a doi copii de 4 ani și 4 luni. 

De loc sunt din orașul Vaslui iar studiile universitare le-am făcut în Iași unde am terminat Facultatea de Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza. De profesie sunt programator însă am ales calea managementului în domeniul IT. Am o experiență de peste 10 ani în coordonarea echipelor atât pe zona de suport tehnic cât și pe zona de implementare proiecte informatice (pentru mediul public și privat). În prezent sunt Manager de Produs într-o companie de eCommerce. 

În 2008 am digitalizat Asociația Salvați Bucureștiul cu scopul ca cetățenii să poată avea acces la informațiile privind lupta pe care asociația o purta cu Administrația Municipală. Toate ilegalitățile descoperite de către asociație, alături de cetățeni, deveneau publice și puteau fi urmărite acțiunile desfășurate pentru eliminarea acestora.

Sunt membru al filialei USR Balotești și sunt alături de Uniunea Salvați România de la înființarea organizației (2016).

În 2016 ajunsesem într-un moment al vieții când implicarea doar în sânul familiei nu mai era de ajuns. Soția era însărcinată iar gândul că viitorii mei copii vor trebui să se dezvolte într-o societate șubredă mă speria. Conștientizam foarte bine toate etapele prin care noi ca părinți am trecut pentru a ne face un rost în țara noastră și piedicele pe care sistemul ni le-a pus în tot acest timp. Iar sistemul era format din persoane care nu aveau ca focus cetățeanul ci propriile persoane, interese. 

Mereu am trăit cu imaginea că aleșii trebuie să fie modele pentru societate însă după fiecare scrutin de alegeri vedeam că modelul oferit avea o calitate inferioară care dăunează pe termen lung dezvoltării societății și comunităților locale. Și implicit, aceste modele vor dăuna dezvoltării copiilor noștri. 

Sunt un om simplu, copil de cadru didactic și de inginer. Am fost conectat pe tot parcursul copilăriei la cariera părinților și vedeam mereu bătaia de joc a sistemului la adresa educației. Am trăit în comunități unde grija zilei de mâine era principala preocupare a oamenilor. Unde dorința de dezvoltare personală și profesională lipsea cu desăvârșire pentru că nevoile de bază nu erau acoperite.  Și în toți acești 30 de ani, principala preocupare a guvernanților și parlamentarilor era să-și plătească clientela de partid iar după ei, potopul. 

Nu sunt un om perfect motiv pentru care mereu încerc să mă perfecționez. Sunt însă un idealist care vede România ca pe o societate de care să te mândrești în viitor. Dar pentru asta avem nevoie de oameni politici cărora chiar să le pese de ea. 

Ilfovul mi-a arătat o față a urâțeniei, o față creată de către toți cei care au fost aleși pentru a se ocupa profesionist de această regiune. Însă mereu nu au făcut decât să sugă bugetul pentru interesele personale. Făra măsuri reale de combatere a poluării care se află la cote alarmante, fără măsuri de reîmpădurire terenuri agricole lăsate de izbeliște, fără măsuri reale de diminuare a traficului rutier printr-un transport în comun european, fără interes pentru mediu devenind astfel groapa de gunoi a Bucureștiului, fără proiecte de construcții creșe, grădinițe, școli care să ofere locuitorilor acestui județ sentimentul de siguranță educațională pentru copii, fără unități medicale în care să fii tratat cel puțin decent, fără măsuri de eliminare a poluării apelor. 

Ilfovul, un județ aflat lângă o capitală europeană, încă miroase a fose septice, a latrine în aer liber iar Garda de Mediu oferă scuze care duc la persistarea problemelor. 

Mă voi lupta și voi face imposibilul pentru ca problemele legate de poluare și educație în Ilfov să fie rezolvate. Voi susține politici și măsuri cu impact real pentru această regiune și mă voi zbate cu folos pentru ca Ilfovul să devină o casă frumoasă, europeană, în care să ne facă plăcere să locuim alături de familiile noastre. 

Ilfov

Camera Deputaților

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.