Roxana Pandelea

Eu sunt Roxana Pandelea, un om convins că educația este baza dezvoltării și că dacă nu reparăm și nu punem educația pe un nou drum, restul e „vânare de vânt”. Locuiesc în Chiajna, Ilfov, am ridicat de la zero un business în traduceri și ca traducător și interpret m-am specializat pe domeniul traducerilor juridice.

Ca deputat îmi doresc să promovez și să susțin schimbarea acelor elemente din legea educației care țin școala blocată în secolul trecut. Îmi propun să stabilesc relații cu omologi străini pentru a înțelege mai bine alte sisteme educaționale și a prelua și adapta bunele practici dezvoltate de ei, deoarece nu cred că trebuie să reinventăm noi roata. 

Rolul meu va fi de a aduce în atenție problemele cu care se confruntă județul nostru și nu numai și de a iniția proiecte de lege prin școala să devină atractivă și să-i pregătească pe copii pentru viitor.

Trăim încă într-un sistem care în loc să încurajeze învățarea continuă, performanța și inovarea, încurajează plafonarea, reticența la nou și titularizarea pe viață. Lumea s-a schimbat cu viteza luminii, mentalitatea în educație a rămas la nivelul secolului trecut. 

Eu nu mai pot aștepta să se facă. Copiii noștri nu mai pot aștepta. E în joc viitorul lor, capacitatea lor de a se adapta la o piață a muncii care va arăta complet diferit și va necesita alte abilități, cum ar fi reziliența, gândirea critică și disponibilitatea învățării pe tot parcursul vieții. 

Doar cu susținerea ta vom ajunge în parlament și vom putea susține, fără frică, schimbarea mentalităților în educație. Altfel, oamenii dependenți și ușor manipulabili vor continua să fie instrumente în mâna celor care vor să țină România captivă în metehnele trecutului și vor fi cei care aleg direcția în locul nostru.

Ilfov

Camera Deputaților

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.