Gabriel Cărbunaru

Dacă nu găsim un drum, vom construi unul!

Într-o Românie bulversată, confuză și deseori pe contrasens, rolul primordial al celor implicați în viața civică sau politică e să refacă încrederea cetățenilor în societate, instituții, în noi toți ca indivizi, dar și ca membri ai unor comunități moderne, europene. Dincolo de o reprezentare efemeră, politica înseamnă participare, dialog onest și acțiune pentru cetățeni și societate. A fi în serviciul public – indiferent de formă – înseamnă în primul rând o responsabilitate la care suntem datori să ne raportăm în permanență.

De aproape zece ani implicat în viața cetății, mai întâi civic și apoi politic, am trăit din plin ani ’90-2000 cu toate incertitudinile și tensiunile lor. După treizeci de ani de tranziție și rătăcire socială cred că România merită o așezare pe șinele normalității, performanței și bunului simț, inclusiv în politică. Am cedat prea mult timp deciziile și reprezentarea pe mâinile unora care – mai mult sau mai puțin întâmplător – s-au nimerit pur și simplu.

Sunt absolvent licențiat al Universității „Politehnica” București – Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Activez de 20 de ani în această industrie, practic am crescut împreună cu ea în România, debutând cu introducerea telefoniei mobile pe teritoriul țării.

De peste cincisprezece ani coordonez departamente de operațiuni tehnice servicii în cadrul unor companii private cu capital autohton sau internațional care deservesc clienți de pe teritoriul național precum și din alte țări europene și nu numai.

De trei ani participant la efortul de construcție al USR și USR-PLUS, asumându-mi pe rând roluri executive atât de nivel local sau județean. Dincolo de profesie și politică, sunt pasionat de tehnologie IT&C și tranziție energetică, dar și de istorie, muzică și pescuit sportiv.

Într-o lume complicată și într-o continuă mișcare, lupta noastră este despre promovarea valorilor autentice, a caracterelor și a evoluției centrate pe oameni și societate, pe nevoile și speranțele lor pentru o viață mai bună.

Lupta noastră e de fapt lupta voastră! E lupta României. Iar crezul nostru este că împreună, mai devreme sau mai târziu, vom reuși!

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.