Sanda-Luminița Sâmbotin

Sunt administrator de afaceri multinaționale cu o experiență de peste 20 de ani în poziții de top management și antreprenor de 5 ani, absolvent de ASE și de studii post-universitare la University of Washington, SUA.

Am experiență în conducerea organizațiilor mari, cu sute și mii de angajați și în coordonarea bugetelor anuale și multianuale, atât la nivel de societați comerciale cât și la nivel de administrație publică centrală. De asemenea, am expertiză recunoscută național și/sau internațional în macroeconomie, finanțe publice, finante private, expertiză de raportare în sisteme internaționale și în audituri statutare.

Locuiesc în Voluntari, județul Ilfov și sunt mama unei fiice de 33 de ani.

În paralel cu activitatea profesională, m-am implicat în asociații și organizații nonguvernamentale menite să sprijine tinerii și persoanele defavorizate.

Candidez pe listele Alianței USR PLUS la Senat, cu dorința de a contribui la o schimbare profundă a politicianului român și a instituțiilor Statului, cu speranta de a reda cetățenilor încrederea în Parlament și parlamentari. Nu ma consider un politician, nu am avut funcții politice. Sunt doar un bun manager și administrator de companii, organizații sau proiecte, un bun planificator și mai ales o persoană de încredere, care și-a respectat întotdeauna angajamentele și a dus la bun sfârșit toate proiectele ce i-au fost încredințate.

Inițiativele parlamentare în care mă voi implica cu prioritate sunt:

 

  • Reforma sistemului de învățământ. Copiii și adulții au dreptul la un învățământ gratuit și garantat de Stat. O societate educată este o societate cu șanse mai mari la bunăstare materială și spirituală.
  • Reforma administrației publice locale. Primarii și consilierii trebuie să fie oameni integri, fără antecedente penale, adevărați reprezentanți ai comunității.
  • Protejarea mediului înconjurator, a pădurilor și spațiilor verzi. Legile de mediu trebuie să fie simple, clare, ușor de aplicat. Structurile existente sunt corupte sau incompetente și ineficiente.
  • Drepturile cetățeanului în raport cu autoritățile Statului. Autoritățile trebuie să actioneze în interesul comunităților pe care le reprezintă, cu respect și considerație față de cetățeni.

Cred că românii au dreptul la o „Țară ca afară”, cu locuri de muncă, orașe curate, sate alimentate cu utilități la nivel european, autostrăzi și drumuri modernizate, școli și spitale depolitizate, conduse și deservite de profesioniști.

Cred că oamenii vor face deosebirea între politicienii corupți, demagogi, ineficienți și ariviști care domină în prezent viața politică românească și candidații Alianței USR PLUS corecți, cinstiți și competenți profesional.

Donează pentru o Românie fără hoție!

Avem nevoie constant de sprijinul tău, care da, uneori înseamnă și bani. Știm că este o perioadă grea și fiecare leu contează, așa că îți mulțumim înzecit pentru oricât donezi și pentru încrederea că împreună vom schimba țara în bine.

Vrei să faci mai mult?
Devino membru!

Implică-te alături de noi și participă la schimbarea în bine a României.